Centrumvillan granskad och certifierad.

 

Qualis.

Centrumvillan granskad och certifierad.

Qualis.

Under 2005 inleddes ett utvecklingsarbete med att utveckla ett Qualiskoncept för fritidsgårdar. Qualis är en modell för kvalitetsgranskning av fritidsgårdar. Den erbjuder en metod för att tillsammans med medarbetarna beskriva var den egna enheten befinner sig på en tänkt utvecklingstrappa. Med denna beskrivning som utgångspunkt kan chefer och medarbetare identifiera vad som behövs för att ta nästa steg i utvecklingen.

Resultatet.

Centrumvillans rapporten visar på goda resultat och vi fick 98 av 105 poäng. Kvaliteten på verksamheten är så god att vi når steg 7 den högsta steget i följande kvalitetsområden ”Normer och värden”, ”Organisation”, ”Styrning och ledarskap”, ”Kommunikation”, ”Kompetens” och ”resursutnyttjande”. I övriga kvalitetsområden når vi steg 6 och där saknas handlingsplaner för att få systematiskt i förbättringsarbetet och att synliggöra forskning och att bepröva erfarenheten i det dagliga arbetet på fritidsgården.

Rapporten.

Granskarna skriver bland annat i rapporten att vi har god kvalitet inom både huvud-och stödprocesser, LSS-verksamheten som bedrivs i verksamheten på eftermiddagstid får goda omdömen. Personalens respektfulla bemötande och lyhördhet mot ungdomar genomsyrar förhållningssättet hos alla medarbetare. Ungdomarna har möjlighet att påverka aktiviteter och vara delaktiga i beslut som tas på gården genom olika metoder, bl.a. inflyttandemodellen. Det respektfulla klimatet med många goda skratt hörs i samtalen mellan besökarna och personalgruppen. Alla grupper bekräftar också detta i våra intervjuer.

Firandet av resultatet.

Vi kommer fira certifieringen på skolavslutningen fredag den 15 juni med glädje och tårtkalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.